Onze Academy Pagina

 

Dit is onze vernieuwe Academy pagina. Hier ga je van alles terug vinden van wat de beste instellingen zijn om bepaalde omgevingen te fotograferen, hoe je een studio kan opbouwen en linken naar photoshop tutorials. Momenteel is dit nog redelijk beperkt maar naar de toekomst toe wordt dit verder uitgebreid. Ook hoedat je het beste onze presets kan gebruiken.

Veel plezier hier.

 

Hoe fotografeer ik rook

Benodigdheden:

zwarte achtergrond
sterke lamp hier een bureaulamp gebruikt of remote flitser
geurstokje
DSL camera (hier Nikon D5100)

 

Werkwijze:

plaats de zwarte achtergrond op een 40 tal cm van het geurstokje (dat je best in theelichtkaarsje duwt zodat het niet omvalt). niet vlak achter de geurkaars maar meer schuin in de richting van waar de bureaulamp staat. De bureau lamp plaats je dan rechts van het geurstokje op 50 cm. Best uit te voeren in een volledige donkere kamer. fotografie van de rook gebeurd ook schuin naar rechts. let wel op dat je de lamp niet fotografeerd. Het licht van de lamp wordt dan weerkaatst in de rook.

 

Instellingen camera:
Iso 1000, f 5.6 , tussen de 1/80 en 1/100 afhankelijk van het gewenste resultaat en
op manuele focus.

HIGH KEY

opstelling:

 

Ik heb een beetje moeten improviseren omdat ik maar over 2 studioflits beschik. Gevolg is dat de reflectie niet voldoende weerkaatst naar het model en ik soms schaduw in het gezicht heb.

 

Instellingen flitsers:

Achtergrond flitser = volle kracht.

Model flitser = iets meer als de helft. (reden anders krijg je overbelichting in het gezicht)

 

Instellingen camera:

sluitertijd: 1/60

diafragma: tussen F14 en F16

Iso :  100


You tube tutorials

Downloads en meer

Hier kan je allerlei free stuff oa bruches zoals rook downloaden voor Photoshop. Ook linken naar andere populaire items of sites kan je hier vinden.


Populaire links

Fonts:

Bewerkings software voor photoshop
Makeup Artists: